Temamobning - Lars Bom

Det store flertal af eleverne på skolen er glade for deres skole, og de har det godt i skolen. 85 procent af eleverne fra 2. til og med 10. klasse har det enten meget eller temmelig godt med at være på skolen. Kun to procent har det enten dårligt eller meget dårligt. Det svarer til ti elever - af de i alt 535 elever, som har svaret på den spørgeskemaundersøgelse om mobning, som blev gennemført i sidste uge. Og som blev offentliggjort i går på skolen, som i de seneste tre dage har sat mobning på skoleskemaet - med det formål at blive Koldings første mobbefri skole.

Foruden de to procent af eleverne, som har det dårligt i skolen, svarer 13 procent af eleverne, at de hverken har det godt eller dårligt i skolen. Og bag det tal gemmer sig så også den kendsgerning, at 12 procent af de adspurgte elever svarer, at de i løbet af de seneste to måneder er blevet mobbet i en eller anden grad. De 12 procent svarer til cirka 60 elever.

- Og de tal fortæller os, at vi har et problem, vi skal forholde os til. Ikke et meget stort problem i omfang, men for de elever, det går ud over, er det et alvorligt problem,
konstaterer Lars Bom.

- De 12 procent er elever, som føler sig i en risikozone. Elever, som nogen gange føler sig utrygge ved at gå i skole. Vores tal dækker de seneste to måneder. Børnerådet og verdenssundhedsorganisationen WHO har lavet undersøgelser, som viser, at 25 procent af eleverne i danske skoler i løbet af deres skoletid har været udsat for mobning. Vores tal dækker situationen på Lyshøjskolen her og nu - det er derfor de er lavere, konstaterer en af lærerne.

- Effekten af temadagene er, at mobning ikke længere er et tabu. Det er blevet legalt at gå til sin lærer og sige, at man har været udsat for mobning. Eleverne kommer over en hurdle, og vi lader det ikke blive ved de tre temadage. Vi vil følge op med forældremøder i samtlige klasser i januar, hvor mobning og klassernes sociale liv kommer på dagsordenen. Det er vejen til den mobbefri skole, siger inspektøren.
Læs mere her: :.Lars Bom.: Lyt til hinanden og sig nej til mobning

Andre kunstnere:

Aktivitetshussolist - Sigurds Bjørnetime
Bjergbestigningsforedrag - Lene Gammelgaard
Dragkunst - Peter Andersen
Familieloppemarked - børneunderholdning
Fritidsmagi - tryllekunstnere
Giro413sangerinde - Katy Bødtger
Harvestfestivalsinger: Richard Ragnvald
Karismaforedrag - Peter Bastian
Kulturballonforedrag - Arno Victor Nielsen
Pottowderty
Radiolytterforedrag - Nis Boesdal
Soilbluegrass: Hawkeye and Hoe
Ungdomssolist - Kim Sjøgren
 
Vilkårsforedrag - Jacob Holdt

Partner sider:

Logo Bolcher
Los Problemos
Anne Linnet 03102011130225

kongenafdanmarkbolcher.dk
Finn Nørbygaard 08102011132832
Vivienne McKee 09102011104841