Fritidsmagi - tryllekunstnere

Når kammeraterne går til fodbold, træner han på at trylle kaniner op af hatten på den mest overbevisende måde.

Tiårige Michael Jessen fra Ølgod har i fire år haft trylleri som sin store fritidsinteresse, og han er blevet så god, at der er bud efter ham både fra børnehaver, familiefester og andre.

Mr. Trixi, der er Michaels navn, når han iklæder sig sin sorte tryllekappe, har sågar optrådt for 13-14 årige piger ved et pyjamasparty, og den slags giver jo respekt, når man går i 3. klasse på Skolen ved Skoven.

Med i klub for tryllekunstnere
Interessen for trylleri begyndte naturligvis med et ordinært sæt for tryllekunstnere og optræden for familien hjemme på Tjørnevej 1. Men efterhånden supplerede Michael sine rekvisitter med mere avancerede tricks fra butikken Pegani, for tryllekunstnere, og der kom rigtig skub i foretagendet, da han under en familieudflugt til Madsbyparken i Fredericia fik kontakt med en professionel tryllekunstner.

- Jeg gik hen og sagde, at jeg kendte nogle af hans tricks, fortæller Michael, som blev opfordret til at gå med i Vejle Trylleklub, hvor amatører og professionelle inspirerer og lærer af hinanden.

- Trickene er ikke det sværeste. Det handler om mimik, om at kunne fortælle en historie og improvisere, hvis der sker noget uforudset, siger Michaels mor Susanne Jessen, der er en god støtte for sønnen og somme tider optager ham på video, så han kan lære af det.

- Trylleriet har udviklet ham fra at være stille og genert til en dreng fuld af selvtillid, også i hverdagen.

Far er praktisk
Faderen, der er ansat på HTH, hjælper med det mere praktiske og har både bygget et tryllebord og nogle af de rekvisitter, der enten er for dyre eller ikke passer til Michaels tiårige hænder.

Forældrene er også blandt initiativtagerne til Vestjysk Trylleklub, som er under stiftelse og skal være for tryllekunstnere i Ribe og Ringkjøbing Amter.

Den professionelle tryllekunstner John Hansen fra Filskov, som har haft Michael med i nogle af sine shows, har lovet at lede klubben. Den har foreløbig fem medlemmer, men andre interesserede er velkomne, både professionelle og amatører:

- Dog skal man som udgangspunkt være 14 år. Det er ikke en børneklub, hvor man melder sig ind et par måneder og så kan tage ud og afsløre alle trickene bagefter, siger Susanne Jessen.

Michael har efterhånden udviklet 30-40 minutters shows, målrettet både børn og voksne, og han vil gerne endnu mere ud at optræde endnu.